10 veelgemaakte fouten in webdesign die de kunt vermijden

Navigeren door de valstrikken van webdesign

Bij het ontwerpen van een website zijn er talloze valkuilen die je wilt vermijden. Deze blog belicht de top 10 veelvoorkomende fouten in webdesign en hoe je deze kunt omzeilen, om een effectieve en aantrekkelijke website voor jouw bedrijf te creëren.

Wordt een meester in lokale SEO - Vergroot je Online zichtbaarheid

1. Overladen design

Een website met te veel elementen kan overweldigend zijn voor bezoekers. Kies voor een schoon en duidelijk ontwerp dat de gebruikerservaring verbetert.

2. Niet mobiel vriendelijk

Met een toenemend aantal gebruikers dat mobiel surft, is het essentieel dat je website responsief is. Niet optimaliseren voor mobiele apparaten is een veelgemaakte fout. Wanneer je door BoostMijnBedrijf jouw website gaat laten maken, ben je verzekerd van een mobiel vriendelijk design.

3. Onvoldoende Call-to-Actions (CTA’s)

Een effectieve CTA leidt bezoekers naar actie. Zonder duidelijke CTA’s kan je site bezoekers verliezen die anders zouden converteren. Om jouw website te optimaliseren voor CRO (Conversie Ratio Optimalisatie) zetten wij alle bekende en bewezen marketing technieken in. Van neuromarketing tot en met kleurenpsychologie.

4. Slechte navigatie

Als bezoekers niet makkelijk kunnen vinden wat ze zoeken, zullen ze snel vertrekken. Zorg voor een intuïtieve en toegankelijke navigatie. Door het gedrag van bezoekers op jouw website te bestuderen met bijvoorbeeld Hotjar kun je jouw website verder optimaliseren en frustratie bij jouw bezoekers weghalen.

5. Langzame laadtijden

Websites die langzaam laden, verliezen snel de aandacht van bezoekers. Elke seconden dat jouw website nodig heeft om te laden, zorgt ervoor dat je een hoger bounce percentage hebt en minder interessant bent voor de zoekresultaten. Optimaliseer daarom je afbeeldingen en gebruik betrouwbare hosting om dit te voorkomen. BoostMijnBedrijf kan je helpen bij het sneller maken van jouw website en het optimaliseren van de laadsnelheid.

6. Genegeerd SEO

SEO is cruciaal voor de zichtbaarheid van je website. Het negeren van SEO-principes is een gemiste kans. Onze SEO-optimalisatie diensten kunnen helpen. Hierbij is het belangrijk om je doelgroep en hun gebruikte zoektermen in kaart te brengen. Ook je concurrenten mag je niet vergeten tijdens jouw zoekwoorden analyse. BoostMijnBedrijf kan dit werk voor je uit handen nemen, zo ben jij verzekerd van een constant stijgende positie binnen de zoekresultaten.

7. Inconsistente branding

Zorg ervoor dat je website de visuele identiteit van je merk weerspiegelt. Inconsistentie kan verwarring veroorzaken bij je doelgroep. Hierdoor kunnen bezoekers niet alleen verward raken, maar ook gefrustreerd. Daarom is het belangrijk om bij het laten maken van jouw website te zorgen voor een consistent webdesign en UX (User Experience).

8. Gebrek aan contactinformatie

Maak het gemakkelijk voor bezoekers om contact met je op te nemen. Duidelijke en toegankelijke contactinformatie is essentieel. Zorg voor duidelijke knoppen en posities zodat bezoekers snel contact met je kunnen opnemen. Daarnaast geldt het effect van Hobson+1, dit betekent dat je meer dan 1 keuze moet aanbieden. Zet bijvoorbeeld on je knop “Neem contact op” eens een tekst link met “Of laat ons je terugbellen” en je zult zien dat je conversie zal stijgen.

9. Niet testen van de website

Het lanceren van een website zonder uitgebreid testen kan leiden tot fouten die de gebruikerservaring beïnvloeden. Hierbij is het belangrijk dat je ook mensen uit jouw doelgroep vraagt om jouw website te testen. Je zult namelijk zien dat je hier interessante feedback uit kunt krijgen voor verbeterpunten. Regelmatig testen is cruciaal.

10. Vergeten content regelmatig te updaten

Verouderde inhoud kan de geloofwaardigheid van je website aantasten. Zorg ervoor dat je content actueel en relevant is. Hierdoor toon je niet alleen relevante informatie aan je bezoekers, maar zorg je ook dat de zoekmachines weten dat jouw website op de dag van vandaag nog steeds relevant is. Het regelmatig plaatsen van nieuwe content is ook een geweldige strategie om jouw positie binnen de zoekresultaten te verhogen.

landingspagina laten maken seo en cro voor zandfabriek

Creëer de perfecte website

Het vermijden van deze veelvoorkomende fouten kan het verschil maken tussen een middelmatige en een uitstekende website. Ben je klaar om een foutloze, effectieve website te laten maken voor jouw bedrijf? Neem vandaag nog contact met ons op professionele webdesign diensten.